- Acasă
- ORL - Consultații și intervenții
ORL - Consultații și intervenții
CONSULTATII GRATUITE CU BILET DE TRIMITERE, DECONTATE PRIN CAS.*
Servicii și prețuri O.R.L:
- Consultație inițială (inclusiv a 2-a opinie medicală): 300 RON
- Extracție dop/corp străin auricular bilateral: 200 RON
- Endoscopie nazo-faringo-laringiană: 250 RON
- Aspirație/toaletă auriculară bilateral: 200 RON
- Interpretare investigații imagistice(rmn, ct, pet-ct, endoscopii digestive superioare, colonoscopii, colangiografii, ecoendoscopii etc.)
- Eliberare adeverințe/scrisori/referate medicale
Pachet O.R.L
Acest pachet include:
- Consult
- Fibroscopie
Preț pachet: 400 RON
Ce înseamnă ORL?
Otorinolaringologia (ORL) este o specialitate medicala care se ocupa cu investigarea, diagnosticarea si tratamentul afectiunilor nasului, urechii, sinusurilor paranazale si gatului (faringe, laringe si amigdale) precum si cu prevenirea aparitiei acestora.
*Nota- Doar medicii unde se mentioneaza pot oferi consultatii gratuite in baza biletului.
Cele mai frecvente afectiuni din sfera ORL
- Afectiuni ale urechii: otita (medie sau externa), otomicoza (infectie cauzata de o ciuperca), eustachita (inflamarea trompei lui Eustachio), tinitusul (zgomot resimtit la nivelul urechii), nevrita vestibulara (infectie viral ace conduce la inflamatia urechii interne), furunculoza urechii (furunculi in canalul auditiv), dopurile de ceara, pierderea/diminuarea auzului, perforatia timpanului, corpuri straine in ureche, presbycusis (pierderea treptata a auzului la persoanele varstnice), barotraumatismul (datorita schimbarii presiunii apei sau aerului), tumori ale urechii (mai frecvent benigne) etc.
- Afectiuni ale nasului: deviatia de sept nazal, sinuzita (inflamatia mucoasei sinusurilor paranazale, epistaxisul (sangerarea nazala), eczema nazala, rinita alergica (inflamatie acuta sau cronica a mucoasei nazale datorita expunerii la diferite tipuri de alergeni), polipii nazali (formatiuni benigne ce cres la adulti in interiorul cailor nazale sau sinusurilor), vegetatiile adenoide la copii (tesut limfoid situat in spatele nasului, care atunci cand se dezvolta excesiv determina un grad de obstructie), perforatia de sept nazal etc.
- Afectiuni ale gatului: amigdalita (inflamarea amigdalelor palatine), laringita (inflamarea mucoasei laringelui (datorita unei infectii, iritatii sau suprasolicitarii corzilor vocale), oreionul (boala virala contagioasa ce afecteaza glandele parotide), faringita (inflamatie acuta sau cronica a mucoasei faringelui) etc.
Semnele si simptomele cele mai intalnite, pentru care trebuie sa consulti un medic specialist ORL
- Nas infundat;
- Secretii nazale abundente (rinoree);
- Dureri la nivelul urechii;
- Secretie purulenta/seroasa de la nivelul urechii;
- Durere la nivelul gatului;
- Cefalee (durere de cap);
- Senzatie de pulsiune la nivelul obrajilor;
- Rraguseala;
- Lipsa mirosului;
- Scaderea calitatii auzului/pierderea auzului (surditate);
- Respiratie dificila;
- Dificultati la inghitit (disfagie);
- Deformari in regiunea gatului;
- Sangerari de la nivelul nasului (epistaxis) sau urechii (otoragie).
Consulturi interdisciplinare
Echipa noastră de specialiști în O.R.L și Chirurgie Generală lucrează în strânsă colaborare pentru a asigura o abordare comprehensivă și adecvată nevoilor pacienților. Fiecare caz medical este tratat într-un mod individualizat, pentru a asigura cea mai bună îngrijire posibilă.
Întrebări frecvente
În ce constă o examinare videoendoscopică?
Examinarea videoendoscopică reprezintă o procedură medicală în care se utilizează un endoscop echipat cu o cameră video pentru a investiga și evalua vizual interiorul unei cavități sau al unui organ în corpul uman. Această procedură constă în introducerea atentă a endoscopului printr-o deschidere naturală, cum ar fi gura, nasul sau rectul, sau prin intermediul unei incizii mici, în scopul de a accesa zona de interes. Imaginile video în timp real captate de camera endoscopică sunt afișate pe un monitor, permitând medicului să examineze în detaliu anatomia și să identifice orice anomalii sau afecțiuni prezente.
Ce este ecografia laterocervicală?
Ecografia laterocervicală este o procedură imagistică non-invazivă utilizată pentru a evalua și investiga structurile laterale ale gâtului și ale regiunii cervicale. Această tehnică utilizează ultrasunetele pentru a crea imagini detaliate ale ganglionilor limfatici, glandelor salivare, vaselor de sânge, nervilor și altor structuri anatomice din această zonă.
-
DR Andries Roxana – Medic Specialist ORL
CONSULTATII GRATUITE CU BILET DE TRIMITERE
CONSULTATII GRATUITE CU BILET DE TRIMITERE
Medic specialist ORL
Absolventa a numeroase cursuri postuniversitare de specialitate
-
Dr Cirstea Anca- Medic Specialist ORL
Consultatii Gratuite cu Bilet de Trimitere.
Consultatii Gratuite cu Bilet de Trimitere.
Absolvent a numeroase cursuri postuniversitare de specialitate.